ÖZEL ÜMİT CHECK-UP PROGRAMIÖzel Ümit Hastanesi Oluşturuldu: 2020-07-16 15:16:00
Görüntü Sayısı: 446

ÖZEL ÜMİT CHECK-UP PROGRAMI

Check -Up, sağlık sorunu olmayan bir kişinin yaş, kalıtsal yapı ve çevresel faktörler de dikkate alınarak, olası hastalıklarının erken dönemde tespit edilmesini ve önlem alınmasını amaçlayan sağlık taramasıdır.

ÖZEL ÜMİT CHECK-UP PROGRAMI

Check-Up yaptırmak, ileri evrelerde tedavisi zorlaşan hastalıkların erken teşhisini sağlar, böylece en kısa zamanda tedaviye başlanabilir.

Özel Ümit Hastaneleri’nde, yaş ve cinsiyete göre oluşturulmuş, olası hastalık ve risklerin tanı ve tedavisi için kişiye özel Check -Up Programları uygulanmaktadır. “Sağlık Riski Değerlendirme” adı verilen bu yöntemle elde edilen sonuçlar doğrultusunda kısa sürede gerekli yönlendirmeleriniz ve kontrolleriniz gerçekleştiriliyor.

Check-Up taraması sonrasında hekim, Check-Up yaptıran kişinin taşıdığı riskleri göz önünde bulundurarak daha detaylı tetkikler isteyebiliyor. Check-Up programı sonrasında sağlığınızla ilgili tüm kayıtlar saklanır ve aile hekiminizle sağlık durumunuzun takibi için iletişim halinde olabilirsiniz.

Check- Up Neleri Kapsar?

Check-Up, sadece tahlil ve tetkikten oluşan bir inceleme, hastalık oluştuktan sonra yapılan tetkikler Check-Up değildir. Check-Up sırasında hastanın sadece laboratuvar testlerine bakılıp değerlendirilmez, Check-Up öncesinde hastayla yapılan görüşmeler ile daha sağlıklı değerlendirmeler yapılabilir.

Check-Up sonuçlarına göre hastanın yapması gereken ve dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verilir. Eğer bir rahatsızlık teşhis edilirse ya da hastanın bir sağlık sorunu var ise, hasta doğru bölümeyönlendirilir.

Neden Yaptırmalısınız?

İleride hastalığa dönüşebilecek riskleriniz tespit edilebiliyor. Hastalıklarınızın erken teşhisinde önemli rol oynuyor.

Ne Zaman Yaptırmalısınız?

Erişkin yaşlardan itibaren, herhangi bir şikayet ya da endişeniz olmasa bile yılda 1 kez sağlık kontrolünden geçmek yararlıdır. Yıllık sağlık kontrolü, hekiminizin önceki yıla ait sonuçları karşılaştırması ve sağlığınızdaki değişimleri ve riskleri izlemesi açısından önemlidir.

BİLGİ

Check-Up için öncelikle Check-Up merkezinden randevu almanız gerekiyor.

Check-Up süresi panel içeriğine göre farklılık gösterebiliyor. Sonuçlarınız Check-Up panel içeriğindeki tetkiklere bağlı olarak aynı gün içerisinde ve/veya takip eden günlerde hazır oluyor.

Hastalıkların Erken Teşhisinde Check-Up’ın Rolü

• Düzenli sağlık taramaları ile hastalık henüz bulgu vermediği bir safhada yakalanabilirse birçok hastalık ileri evrelere gelmeden önlem alınabiliyor.

• Yaşam tarzımız son birkaç yüzyılda çok değişti. Toksinler, iyonizan radyasyon, rafine besinler kanser başta olmak üzere birçok hastalık için risk faktörü oluşturuyor. Check-Up ile artan hastalık risklerine karşı, hastalık oluşmadan önlem alınabiliyor.

• Kardiyovasküler hastalıklar erken safhada yakalanıp yok edilebiliyor veya tedavi edilebiliyor.

• Genetik, cinsiyet yaş, ırk gibi risk faktörlerine göre oluşturulmuş Check-Up programları ile bu risklerin oluşturabileceği erken dönem belirtiler değerlendirilebiliyor.

Düzenli tarama programları ile en sık erken tanı konulan

kanserler şunlardır:

• Kolorektal kanserler, akciğer kanserleri, erkeklerde prostat, kadınlarda meme ve rahim ağzı kanserleri (PAP smear ve HPV testi ile).

• Kansere giden yolda kanseri tetikleyen, metabolizmayı bozan birçok sorun vardır. Bu tür sorunların saptanması da en az kanserin saptanması kadar önemlidir (Örneğin obezite ve kanser ilişkisi).

• Kadınlar için düzenli taramalarda sıklık ve öncelik şu kanserlerdedir: 1. Meme 2. Rahim 3. Tiroid kanserleri

• Erkekler için düzenli taramalardasıklık ve öncelik şu kanserlerdedir: 1.Prostat 2. Kolorektal 3. Mide, 4. Kaposi 5. Oral (Dudak, ağız içi) 6. Mesane 7. Akciğer Kanseri (Türkiyede en sık) 8. Karaciğer, 9. Non Hodgkin lenfoma.

Check Up İle İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

YANLIŞ: Kendimi iyi hissediyorum, Check-Up yaptırmaya gerek duymuyorum.

DOĞRU: Check-Up, henüz belirti göstermeyen hastalıkları erken dönemde saptama amacıyla yapılır. Bu yüzden düzenli Check-Up yaptırmak faydalıdır.

YANLIŞ: Ailemde kanser hastalığı yok, bu yüzden kanser taramasına ihtiyaç duymuyorum.

DOĞRU: Kanser, genetik ya da yaşamsal koşullarınıza bağlı bir hastalıktır. Yaşam tarzınıza bağlı olarak risk altında olabilirsiniz.

YANLIŞ: Uzun zamandır sigara ve alkol ürünleri tüketmeme rağmen sağlıklıyım. Kontrole gerek duymuyorum.

DOĞRU: Sigara, içinde bulundurduğu zehirli gazlardan dolayı akciğer kanseri başta olmak üzere, amfizem, KOAH, gibi solunum sistemi hastalıklarına yol açabilir. Bu durumda kalp rahatsızlıkları gibi hastalıklara ortam hazırlanır. Alkol tüketimi ise, karaciğer fonksiyonlarını bozararak, siroz gibi hastalıklara uygun ortam hazırlar. Check-Up sayesinde, karaciğer, kalp, akciğerler gibi sağlığınız için hayati önem taşıyan organlarınızın durumunu takip edebilirsiniz.

YANLIŞ: Birkaç sene önce Check-Up yaptırmıştım, hiçbir sağlık sorunum olmadığı anlaşıldı. Tekrar yaptırmama gerek yok.

DOĞRU: İlerleyen zaman içerisinde, sağlık durumunuzda istenmeyen değişimler oluşmuş olabilir. Uzmanların önerisi, yılda 1 defa Check-Up yaptırarak, önceki zamanlara ait raporlarınızı da hekiminize göstererek, sağlığınızın korunduğundan emin olmanızdır.

YANLIŞ: Özel hayat sigortam var, Check-Up yaptırmamın pek bir önemi yok.

DOĞRU: Özel hayat sigortanız, hasta olduğunuz zamanki sağlık giderlerinize yardımcı olur, Check-Up ise şikayetleriniz başlamadan hastalığın oluşum aşamasında erken teşhise yardımcı olan bir uygulamadır.

ÖZEL ÜMİT HASTANELERİ CHECK-UP PROGRAM İÇERİKLERİ

wGXBio.jpg

oCt4Ps.jpg

CHECK-UP BİLGİ & RANDEVU HATTI

0 532 755 03 35 – 0 222 335 0 335

Instagram/eskisehirozelumithastaneleri

Facebook/umithastanesi

Bu yazı Özel Ümit Hastanesi tarafından yazıldı ve 446 kere izlendi.

Yükleniyor...